Vi tror att databerättandet är ett skillset som kommer hjälpa oss att förstå, navigera och agera i världen bättre. Kort och gott tycker vi att vi skapat ett samhälle som kräver data och statistik för att förstå det. Du kan inte förstå artbeståndet och överfiskning i Östersjön genom att gå ner till bryggan och mysa.

Vi bjöd in Olof Gränström som du kanske sett i tv-soffor, på Gapminder, en scen eller i något annat mediasammanhang. Olof berättar för oss hur han arbetar, hur han tänker kring databerättandet och framför allt hur databerättandet verkligen kan hjälpa dig som driver förändring! 

Litterära referenser under snacket

Vi nämner bland annat psykologen Gerd Gigerenzer som skrivit massor med böcker om vårt intuitiva tänkande samt psykologen och nobelpristagaren Daniel Kahneman som bland annat skrivit en favvobok på podden – Tänka, snabbt och långsamt

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg