Vår största omställning någonsin är här. Sverige har varit välrustat för ett industrisamhälle men är på väg in i ett skifte som av många beskrivs som större än industrialiseringen. Så hur uppfattar Ulf Larsson (SCA), Johanna Gbenplay (IKEA) och Mikael Damberg (Närings- och innovationsminister) förändringarna? Hur påverkas industrin, näringslivet, handeln och inte minst Sverige? Hur ska vi tänka? Vad behöver vi göra?

Här gör vi ett s.k. intro avsnitt till dagens livepodd. Vi sätter kontexten helt enkelt. Handelskammaren Mittsverige har bjudit in till årsmöte och vi har fått chansen att delta. Så det pratar vi om här och vad vi hoppas åstadkomma med dagen.

Hur sitter skog och digital ihop? Vad har en näringsminster för tankar om innovation och digitalisering? Hur tror vi IKEA och retail kommer utvecklas? Hur ställer de sig till Handelskammarens huvuduppdrag – att arbeta för en attraktiv region? Och vad händer egentligen om man sätter ihop en VD för en jättestor industri i skogsbranschen, en framåtlutad kommunikativ näringsminister och en färgstark intelligent ledare inom retail? Det är vi riktigt nyfikna på.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunes, android eller RSS!

Handelskammaren Mittsverige

Vi blev inbjudna till Handelskammaren Mittsveriges årsmöte för att livepodda med 3 spännande gäster – det blev totalt 6 avsnitt. Det här avsnittet hör till den serien.

Handelskammaren Mittsverige är länken mellan näringslivet och det offentliga. De är näringslivets samlade röst gentemot politiker, myndigheter och offentlig sektor. Tillsammans med deras medlemmar arbetar de hårt för att göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för företagen i regionen. Fokusområdena specifikt är infrastruktur, internationalisering och kompetensförsörjning.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Och vi är faktiskt inte speciellt politiska – även om vi tycker det är lite väl mustigt med extremer. Men alla får en schysst shot att prata rikt och kunnigt om vad de brinner för hos oss.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.