Mats Persson är vår utbildningsminister. Vi tycker att han är en utbildningsminister i en informationsrevolution. Och läranderevolution. Och jobbrevolution faktiskt. Kort och gott har han ett ansvarfullt arbete under en viktig och hektisk tid – där vi som land utsätts för enorma förändringstryck men också har enorma möjligheter.

Så hur känns det här, undrar vi? Hur går det på jobbet? Vad gör Mats för att lyckas vara lyhörd och inlyssnande men samtidigt få saker gjorda? Vad tänker Mats och regeringen kan vara rätt väg för ett välmående, kompetent och modernt Sverige?

Här hamnar vi i ett spännande och utforskande samtal med en varm, glad och intelligent person. En forskare som blev politiker. Och en ledare som verkligen har tänkt på vad kunskapen ska ha för plats i framtiden!

Lyssna direkt

Litteratur vi refererar till i samtalet.

Flow: The Psychology of Optimal Experience (2008) – Mihaly Csikszentmihalyi

The Second Machine Age (2016) – Erik Brynjolfsson, Andrew McAfee

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg