Vad innebär framtidens vård egentligen? Blir det liksom robotar och dataskärmar av allt? Kommer vi ens vara sjuka? Har vi sjukhus? Vad gör en läkare 2047? 

Lars och Jonas genomförde en väldigt uppskattad föreläsning som heter ”Vad pågår inom landstinget egentligen?” där åhörarna fick följa med på den resan som Jonas och Lars ser ligger framför oss. Ämnet är viktigt. Det handlar ju om våra liv. Så knäckfrågan är hur vi låter människor och teknik, data och känslor samverka för bästa uteffekt imorgon? Det har Lars och Jonas tänkt väldigt mycket på. Det kommer ni märka om ni lyssnar på vårt samtal här.

Lars Jensen ansvarar för IT-verksamheten i Landstinget Västernorrland och ingår i den nationella styrgruppen för framtidens vård och informationsstöd. Jonas Rudenstam är narkosläkare och ordförande i landstingets styrgrupp för framtidens vård och informationsstöd och ledamot i den nationella styrgruppen. Tillsammans arbetar de med morgondagens vård. Med morgondagens behov!

Vi har här ett spännande och fartfyllt samtal om utmaningarna framgent. Vi pressar både Jonas och Lars på deras förändringsbenägenhet och deras konceptuella förståelse för framtiden. Det visar sig dock att alla naiva föreställningar man kan ha om att de ”inte skulle ha koll” krossas direkt!

Vi blir helt enkelt superimponerade av deras tankegångar och känner ett enormt förtroende för dessa två ödmjuka, inkluderande och kunniga herrar.

Lyssna direkt

Lyssna gärna också på avsnittet 01.02 Hälsan om det här ämnet intresserar dig!

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Sundsvall 42

Det här avsnittet ingår i vår serie från livepoddningen under Sundsvall 42.

Läs mer om Sundsvall 42 här!

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Lyssna gärna. Kommentera ännu hellre. Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!

Ps2! Tack till Illocanblo för musiken som vi använde i podden hela Sundsvall 42.