Kommer man kunna generera kunskap automatiskt om vi blir transhumana? Kommer lärarna finnas kvar? Är det viktigt att lära sig saker tillsammans?

I tredje delen pratar vi framtid. Vi leker med konceptet transhumanism, lärande och skola. Hur sitter dessa ihop? Vi pratar också om skolan som institution har en framtid egentligen? Hinner de ställa om i digitaliseringen eller blir de ersätta av något som är effektivare?

Vi tror att AI och blockkedjor har mycket stor påverkan på vår framtid och att båda dessa är lika disruptiva som internet. Så hur kommer det påverka skolan imorgon?

Andreas är inte säker på att kapprustning med robotar och AI är rätt väg. Mats kan inte vänta med att bli 50% robot.

Lyssna direkt

Vi pratar

Avsnitt i 3 delar

Vi delade upp avsnittet om skolan i 3 delar;

Tack för fin input

Lisa Sällvin, Jan Bidner, Peyman Vahedi, Mathias Mjörnheim, Susanne Ahlstrand, Spelläraren, Liza-Marie Norlin mfl för värdefull input till avsnittet samt all övrig sparring kring digitalisering i allmänhet. Ni är guld värda tycker vi!

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ämne för ämne kikar Mats och Andreas på vår digitala framtid och samtid. Andreas arbetar som Creative Director och Mats Björk som Digital Strateg. Podden är ett resultat av flera års pågående samtal om vad det liksom ska bli av allt egentligen. Vi tycker att det är viktigt att prata om vad vi ska bygga tillsammans här nu i mänsklighetens kanske största skifte! Mer om podden?

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt Roger Plexicos fina musik till bakgrunder. En favvo på podden just nu!

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!