Först och främst. Sjukt stort tack för att du vill ha ett samtal med oss.

Vi försöker ha varma och kunniga samtal om framtiden. Ansatsen är att väcka tankar, att inspirera lite och koppla ihop människor som vill vara med att forma framtiden. Vi tror faktiskt att sånt sker genom samtal och att man delar sin kunskap, sin passion och sina idéer.

Före

#1 Det kan kännas lite pirrigt innan man poddar. Så om man vill förbereda sig genom att få några förslag på frågor och bärande ämnen så skickar vi gärna ett knippe innan.

#2 Vi vill supergärna ha ett fint foto på dig som vi kopplar ihop med avsnittet. Det fixar vi strax innan.

#3 Målet är ett samtal – inte en intervju. Spontanitet, personlighet och energi!

Under

#1 Vi spelar oftast in semi-live. Vi sitter förmodligen i en livemiljö men avsnittet släpps inte förrän vi redigerat och trixat lite med det.

#2 Dribblar man bort sig så pausar vi och tar om såklart. Vi gör det själva hela tiden!

Efter

#1 Efter inspelningen snackar vi lite om när avsnittet släpps och tar lite kontaktuppgifter med dig.

#2 När vi ”post producerat” avsnittet lägger vi ut det i vår poddström. Det sprids då på över 30 olika plattformar där Itunes, Spotify och Acast är de största!

#3 Som gäst får du väldigt gärna vara ”petig” och specifik med formuleringar texter som skrivs av oss och klippningen av avsnittet! Vi vill ju att vi alla ska känna stolthet över vårt gemensamma arbete.

#4 Därefter brukar vi göra en lite puff i social media – Linked In, Instagram och Twitter använder vi primärt.

#5 De avsnitten som har mest impact är i regel de som våra gäster delar själva. Så vi vill verkligen uppmuntra dig att dela själva om ni är bekväma med vårt gemensamma jobb 🙂

5 Anledningar att gästa oss – om du tvekar 😉

 1. Vi är en av Sveriges största framtidspoddar med hög kvalitet på innehåll och gäster: Podden har maximal 5-star rating på iTunes, ligger normalt i toppen i vår kategori och är frekvent gästad av välkända företagsledare, ministrar, generaldirektörer, partiledare, entreprenörer, kreatörer och techbolag.
 2. Exempel på gäster i podden är Annie Lööf (C), Hélène Barnekow (vd Microsoft), Emma Wiklund (vd Emma S), Katarina Berg (Global HR-chef Spotify), Mikael Damberg (Inrikesminister), Anna Felländer (AI Sustainability Center), Per Holknekt (Entreprenör), Danica Kragic (Professor & AI-forskare), Saeid Esmaeilzadeh (Entreprenör), Petter Alexis (Artist), UnderbaraClara (Bloggare), Carin Jämtin (Generaldirektör Sida), Ulf Skagerström (Matsmart), Per Bolund (Språkrör Milöpartiet), Torbjörn Holmström (Senior Advisor Volvo Group), Malin Parkler (vd Pfizer) med flera.
 3. Podden har lockat en lojal skara lyssnare med intresse för digitalisering, innovation, näringsliv, hållbarhet och det nya samhälle som snabbt växer fram. Poddens lyssnare är främst företagsledare, verksamhetsutvecklare, politiker, tjänstemän och akademiker.
 4. Nätet tar över våra lurar! Podd är en växande kanal med stor genomslagskraft och ett naturligt komplement till att delta i paneler – att lyssna på innehåll från nätet ökar och poddar nu når över hälften av alla internetanvändare (Svenskarna och internet 2018). Killander & Björk har en naturlig reach via t ex:
  • Poddens prenumeranter med distribution till alla stora plattformar för podcasts; iTunes, Spotify, Android, Stitcher, Acast, Overcast, Bluebrry, TuneIn med flera.
  • Spridning i gästernas egna nätverk: T ex delade Annie Lööf själv avsnittslänken för hennes avsnitt till sina 124 000 följare på Twitter. 
  • Social spridning: Avsnittet med Mikael Damberg delades över 150 gånger i social media.
  • Organisk spridning: 40% av vår trafik till webbplatsen kommer via sökmotorer.
  • Spridning i organisationer: Avsnittet med Stefan Vlachos delades på Karolinskas intranät för 16 000 medarbetare.
 5. Under Almedalsveckan har Killander & Björk en egen poddscen på Techarenan vid Kallbadhuset. Där har vi varma och genuina samtal med gäster som vill spela en relevant roll i vår digitala framtid; företagsledare, entreprenörer, politiker, forskare, artister, tänkare, investerare med flera.